DELFIN SPORTEGYESÜLET SZÉKESFEHÉRVÁR

2024 03 10 Sportcsalád

FEOL

FEJÉR VÁRMEGYEI HÍRPORTÁL

Sportcsalád

2024.03.07. 10:41

FERENCZ BALÁZS

A tehetséges úszó apukája kiváló futó

Időről-időre közöljük az érmeket halmozó ifjú úszóról, Varga Marcellről. A Delfin SE kiválósága nem egyedüli a Varga-családban, aki az eredmények bűvöletében él. Varga Marcell édesapja, Varga Gyula a futás megszállottja. Nemcsupán szeretett időtöltése a kilométerek nyargalásos habzsolása, de jól is csinálja. A múlt hétvégén a BOK-csarnokban versenyeztek az idősebb korosztálytagjai a tető alatti szezon zárásaként. A Szenior Fedett Pályás AtlétikaiMagyar Bajnokságon a fehérvári Varga Gyula M45-ös (45 év alattiak)korcsoportban a 3000 méteres síkfutás számában állt rajthoz, s kiválóteljesítménnyel, egyéni csúccsal (10 perc 13 másodperc) a második helyen értcélba.
Gyulakorábban a tömegsport keretében utcai futóversenyeken szerzett sorradobogós helyezéseket, tavaly kezdett komolyabban versenyezni. A szabadtéri Szenior Magyar Bajnokságon ezüstérmet szerzett 5000 méteren.

Varga Gyula (fehér trikóban) ezüstérmes lett
Fotó: Berényi Ibolya  Az eredményes szereplés inspirálta arra, hogy komolyabb célokat tűzzön ki maga elé, s hogy a nemzetközimezőnyben is megállja a helyét, egyesületi keretek között kezdett specifikusedzésekre járni. A budapesti Kaiser SE színeiben versenyez január óta.

- Gyula egy kiválóadottságokkal rendelkező futó, alázatos, kitartó edzésmunkát végez. Eltökéltségét mi sem igazolja jobban, mint az, hogy Székesfehérvárról jár fel hozzánk edzeni, ekkor van alkalmam „csiszolgatni” futótechnikáját és segíteni felkészülésében - mondta Varga Gyuláról a tréner, Császár Barabara. - A szeniorfedett pályás bajnokságon kiegyensúlyozott, magabiztos, könnyed futással egyénicsúcsot ért el 3000 méter síkfutásban, és egy fénylő ezüst érem birtokosa lett!Biztató idő ez a közelgő Európa-bajnokságra. A székesfehérvári futó hamarosan indul lengyelországi Torunba, ahol a szenior atlétikai Európa-bajnokságon képviseli hazánkat 3000 méteren

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)További információk az uszoda elõcsarnokában lévő Arena sportboltban, ahol az úszáshoz szükséges felszerelés is megvásárolható hétköznap 15:00-18:00 között.

Edzések, úszótanfolyamok helyszíne:

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.