DELFIN SPORTEGYESÜLET SZÉKESFEHÉRVÁR

2007 Kiss Adél három bajnoki érme, Fejér megye négy medált szerzett az ifi úszó ob-n

Eger -A Heves me gyei városban rendezték meg az úszók ifjúsági bajnokságát. Az idei kiemelkedõ bajnoki sorozatok közül ez volt az elsõ nagyobb megmérettetés.

Eger idén az úszósportág fõvárosa lesz, hiszen a következõ nagyobb viadal a felnõttek bajnoki küzdelme lesz, majd a sorozat záró rendezvényére július végén kerül sor, ekkor a serdülõk viaskodnak egymással a medencében.

Fejér megyét három egy sület képviselte, a Delfin-Tiffer 21, a Dunaferr-DVSI és a Hullám 91 UVE versenyzõi, közülük a legeredményesebbeknek a delfinesek bizonyultak. Kiemelkedett Kiss Adél, aki 200 m hátúszásban bajnok lett, 100 m háton ezüstérmet szerzett, amíg a legrövidebb távon, 50 méteren a dobogó harmadik fokára léphetett. A fiatal nõi versenyzõ mindhárom érme megszerzése alkalmával nagy egyéni csúcsot úszott. A tifferesek képviseletében Horváth Márton, Csurgai Horváth Gergely és Csanádi Zsombor javította meg eddigi legjobbját, de ezzel nem jutottak a fináléba.

- Adél teljesítménye tiszteletet érdemel, egyrészt az idõeredményei miatt, és legalább ennyire dicséretes a megszerzett három érem is a részérõl. Szerencsére így nem szakad meg a folyamatosság a fiatalok és a felnõttek között -jelentette ki Dániel András.

A Dunaferr DVSI csapata is éremmel térhetett haza az ifjúságiak seregszemléjérõl. Vízkeleti Péter szerezte az új városi medált, miután a 100 m mellúszásban harmadik lett. Ugyanõ 200 m gyorson a ne gyedik helyen ért célba. Szintén negyedik lett Füzesi Dá vid 100 m gyorson, Szûcs Dóra 400 m vegyesen, ebben a számban klubtársa, Orsova Gréta a hetedik. Szûcs 200 m mellen az ötödik, 400 m gyorson a hatodik, amíg 200 m gyorson a nyolcadik helyen ért célba. Az újvárosiak váltói közül a leány 4x100 gyors, 4x100 m vegyes az ötödik, a 4x100 m fiú vegyes a hatodik, a 4x100 m vegyesváltó pedig a hetedik lett.

- Tekintettel arra, hogy nagyon fiatalokkal versenyeztünk Egerben, akik e korosztálynál két évvel fiatalabbak, így az elért eredményeket kifejezetten jónak tartom - értékelt emígy az újvárosiak edzõje, Berzlánovics Éva.

A Hullám 91 UVE versenyzõi is szereztek értékes helyezéseket, elsõsorban a hosszabb távokon. Miklós Sára az 1500 m gyorsúszásban a hatodik legjobb idõeredményt érte el, amíg a 800 méteres távon a 10. helyen végzett. Vidóczy Zalán is két számban volt érdekelt, 400 m hátúszásban a nyolcadik, 1500 m gyorson a 9. legjobb eredménnyel dicsekedhetett.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)További információk az uszoda elõcsarnokában lévő Arena sportboltban, ahol az úszáshoz szükséges felszerelés is megvásárolható hétköznap 15:00-18:00 között.

Edzések, úszótanfolyamok helyszíne:

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.