DELFIN SPORTEGYESÜLET SZÉKESFEHÉRVÁR

1996 Egyre több úszósiker a mind szélesebb bázison Elõrelépett és 15. a szakosztályok között a Delfin-Lászlóvill SE

Székesfehérvár (sis) - A megyeszékhelyen a fedett uszoda megléte óta mondható, hogy egyre markánsabban fejlõdnek a magyar sikersport, az úszás helyi eredményei. Ma a Delfin-Lászlóvill SE évét értékeljük.

A Delfin-Lászlóvill SE úszó szakosztálya jó évet zárt. E megállapítását tényekkel támasztotta alá beszélgetésünk alkalmával Dániel András, az egyesület edzõje, vezetõje.
- Ebben az esztendõben a korábbi fokozatos elõrelépéshez képest ugrásszerû fejlõdésrõl beszélhettünk - mondta a szakvezetõ. - Korábban mindig egykét gyerek hozta azokat az eredményeket, amelyeket aztán a szakosztályunk kitehetetett az "ablakba", ám most nagyban szélesedett a bázis, s minden korosztályban, minden bajnokságon sok döntõsünk, s éremszerzõnk volt, sõt, az utánpótlás seregszemlén, ami nem számít bajnokságnak, de e korosztály legnagyobb megmérettetése, ott is érmeket szereztünk.

- Hány érmet "hoztak haza" az idén, s mennyi volt az arany?
- A felnõtt ob-n tizenkétszer kerültek a döntõbe a delfinesek, Farkas Judit negyedik helye volt a legjobb eredmény. Az ifi ob-n hat döntõsünk volt, Farkas Judit ezüst- és bronzérmet szerzett. A serdülõ ob-n tíz döntõben szerepeltünk, Papp Renáta bajnok volt, illetve kétszer a dobogó második fokára állhatott. A gyermek ob-n négy döntõs hely, s két bronz a mérleg Kovács György révén. Az utánpótlás seregszemlén Horgos Tamás szerzett bronzérmet. Papp Renáta a serdülõ válogatottba is bekerült, és az európai utánpótlásversenyen elsõ lett a nemzeti színekben. Említésre méltó, hogy Kokas Ágnes és Decsi Eszter Nevada és Kalifornia állam bajnoka lett. Pozitívumnak tartom Németh Ádám, Papp Gergely és Madár Éva javulását is.

- A bajnoki pontversenyben hány ponttal, hányadik helyen áll a Delfin-Lászlóvill SE az egyesületek között?
- Több mint száz egyesület közül negyvenöt csapat indult el a felnõtt, az ifjúsági, a serdülõ és a gyerek bajnokságokon egyaránt, s közöttük mi a 15. helyen állunk, 176 ponttal.

- A versenyzõk idõeredményei is javultak?
- A fiatalok nagyot léptek elõre, Horgos Tamás 20-30 másodperccel lett jobb. Németh Ádám 5, Decsi Eszter, Madár Éva 2-3, Kovács György 5 másodperccel lett gyorsabb, Papp Renáta serdülõként az ifi Eb B-szintet úszta meg, 2,5 másodperccel elõrébb lépve.

- Mit vár a következõ évtõl?
- Nemzetközi eredményeket. A csapatunk is nemzetközivé válik, a Los Angeles-i Szilárd Beatrix a mi versenyzõnk lesz januártól. Már elkezdtük a jövõt, hiszen szeptembertõl szeptemberig tart a szezon. Két versenyen - köztük a köztársaság napi úszóversenyen 11 éremmel - is sikerrel nyitottunk.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)További információk az uszoda elõcsarnokában lévő Arena sportboltban, ahol az úszáshoz szükséges felszerelés is megvásárolható hétköznap 15:00-18:00 között.

Edzések, úszótanfolyamok helyszíne:

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.