DELFIN SPORTEGYESÜLET SZÉKESFEHÉRVÁR

1995 A delfinek nem válnak

A Delfin SE és az elsõ magánvállalkozásban felépített Delfin tanuszoda általában egy fogalmat takar az úszósport iránt érdeklõdõk számára. De két külön dologról van szó: más a feladata a jelenleg szünetelõ tanuszodának, és megint más célokkal mûködik a sportegyesület. A tanuszoda (ahol eddig 18 ezer gyerek ismerkedett meg az úszás alapjaival) ügyére késõbb még visszatérünk. Dániel András úszóedzõnek, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjának a vizes közeg az igazi világa, bár napjainkban a sportegyesületi vezetõkhöz hasonlóan õ is pénzért talpal legtöbbet. A Delfin SE versenyúszói a városi uszodában ténykednek, albérletben a többi egyesülettel. Mivel õ hozta létre a tanuszodát és a versenyszakosztályt, magától adódik a kérdés, hogy mi fontosabb számára eredménycentrikus világunkban: az oktatás vagy a versenyeztetés?

- Nem ez a kérdés, hanem az, hogy mi a lényegesebb: egy megmentett élet, vagy egy olimpiai arany? A egyéni tehetség eldönti a kérdést: aki sokra viheti a sportban, az versenyezzen, edzen, akinek nincs reménye erre, az ússzon az egészségéért, és azért, hogy ne legyen problémája "úszás-tudatlansága miatt" - válaszolta a szakember.
- Mennyi versenyzõje van a Delfin SE-nek?
- Általában 120-130 gyerekkel számolhatunk, ezzel a létszámmal képviseltetjük magunkat a hazai és nemzetközi versenyeken. Edzéseink száma heti kettõ és tizenegy között van.
- Eredmények...?
- Idén négy korosztályos országos bajnokságon indultunk, 7 érmet szereztünk, s 34-en jutottak a döntõkbe.
- A delfinbõl, figyelve a fejlõdési, válhat "versenycápa" ?
- Nem szeretem a cápákat, mert ragadozók. Jó versenydelfint szeretnék, komoly eredményekkel.
- Hova helyezi utánpótlás téren a Delfint a klubok között?
- A váltószám jó keresztmetszete egy a szakosztály munkájának. Leányváltónk harmadik volt, de ez nem jelenti, hogy a harmadik legjobb klub a mienk. Az élmezõny végefelé, a középmezõny elején vagyunk az utánpótlás nevelésében.
- Mi lesz a kiöregedõ gyerekekkel?
- Azt a munkát, amit elkezdtünk, szeretnénk befejezni, tehát idõvel közülük lesznek a felnõtt korú versenyzõink. Nem utasítjuk el a más egyesületbõl hozzánk érkezõket sem. Jó háttér a remek uszoda, s nekünk, edzõknek kötelességünk ehhez méltó úszóéletet kialakítani. Az. eredmények meg majd magukkal hozzák a támogatókat is.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)További információk az uszoda elõcsarnokában lévő Arena sportboltban, ahol az úszáshoz szükséges felszerelés is megvásárolható hétköznap 15:00-18:00 között.

Edzések, úszótanfolyamok helyszíne:

8000 Székesfehérvár, Mészöly G.u. Csitáry G.Emil Uszoda (http://www.csitaryuszoda.hu)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.